Mi a baj a WordPress bővítményekkel?

A bővítmények alapjában véve nagyon hasznos kiegészítők. Segítségükkel kódolói tudás nélkül adhatunk plusz funkciókat egy WordPress weboldalhoz. A legtöbb bővítmény ingyenes verzióban telepíthető, viszont a rengeteg esetben csak a prémium előfizetésekkel érheted el a szebb, érdekesebb, látványosabb megoldásokat.

WordPress

Az egyediség nem csak plusz bővítményekkel érhető el

Egy weboldal általában nem csak szövegből áll, gyakran kiegészülnek képekkel, sliderekkel, érdekes elrendezésekkel, melyek mind egyedibbé, és különlegesebbé tehetik a honlapot a látogatók számára. Szükség van-e ilyen extrákra? Nem feltétlenül. Viszont ha egy weboldal megnyerő elemeket tartalmaz a célcsoportod számára, az azt eredményezi, hogy szívesen látogatnak vissza később, így nagyobb eséllyel válnak látogatókból vásárlókká.

A weboldal ellensége, avagy amikor minden funkció egy-egy külön WordPress bővítmény

Ha a megálmodott, nem hétköznapi design tartalmaz különleges elrendezéseket, a legegyszerűbbnek tűnő megoldás azokat pluginokkal megoldani. Az probléma ezzel az, hogy a telepített bővítmények számával sajnos fokozatosan csökken az oldal betöltődési sebessége is.

Miért fontos, hogy mennyi idő alatt töltődik be egy weboldal?

Az interneten szörfözőknek nincs sok idejük, szinte azonnal szeretnék megkapni a választ. Ha ez nem sikerül, tovább állnak, és ott fognak nézelődni, ahol nem rabolják a drága idejüket.

Ezt már a Google is felismerte, ezért a rangsoroláskor eleve hátrébb sorolja azokat az oldalakat, amik nem tudják tartani a tempót a felhasználókkal. A Google is egy vállalat, aki a legjobbat akarja adni az ügyfeleinek. Gyors és releváns információkat kíván szolgáltatni, hogy a keresgélők elégedettek legyenek és legközelebb is hozzá forduljanak segítségért.

Visszafogottan a WordPress bővítményekkel

Egy weboldalkészítésben jártas szakembernek nem lesz kérdés, hogy mi az amit saját maga is bele tud illeszteni a WordPress weboldalad sablonjába, és mihez lesz szüksége bővítményre. Egy egyedi weboldalkészítésben jártas webes szakembernél elsődleges szempont, hogy csak a legszükségesebb funkciókat oldja meg plugin telepítésekkel, és amit lehet inkább saját fejlesztéssel oldjon meg.

Egy slider, accordion (pl.: gyakori kérdéseknél lenyíló harmónika), galéria, blog elrendezés elkészítése ugyanis nem igényel felesleges bővítményt. Az egyedi fejlesztés nagy előnye, hogy teljes mértékig a design-ba illeszthető, nem kell kompromisszumokat kötni a kinézetében és a lehető legkevesebb és legtisztább kódrészletet tartalmazza.

Összegezve

A design-t feldobni több módon lehetséges, viszont ezek közül a legtöbb egyedi fejlesztés útján is megoldható. A betöltődési sebesség fontos tényező a felhasználók elégedettsége és a Google rangsorolása szempontjából is, ezért amennyire lehet, kerüljük a felesleges WordPress bővítményeket.

Mielőtt megveszel egy prémium verziójú bővítményt, érdemes mérlegelni, hogy nem lenne-e célszerűbb és jobb befektetés hosszabb távon egy fejlesztőt felkeresni. Ha tudok segíteni, kérj ajánlatot űrlapomon keresztül és kezdjük el a közös munkát.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkek

Szükséged van egy weboldalra? Vedd fel velem a kapcsolatot! Írok neked!