A történetem

Miért pont weboldalakkal foglalkozom?

Azért mert szeretem, mert feltölt, mert nagyon jó alkotni és folyamatokban gondolkodni, kihívások elé állítani magamat és azokat még ha nehezen, sok tanulás árán is de saját erőből megoldani.

Sablonosnak tűnik a válasz? Igen, lehetséges, hogy az..de ez az igazság. Egy weboldalt a nulláról megalkotni nagy felelősség és kihívás, amire igazából akkor jöttem rá amikor annak idején tanulni kezdtem. Éreztem, hogy beléptem egy világba aminek addig csak az ajtaján kopogtattam. Ijesztőnek, de egyben izgalmasnak is tűnt, most meg már jó lenne ha nem csak 24 órából állna egy nap, hogy minden ami új és előkerül a témában annak utánajárhassak.

Merre tovább?

Azért nem minden fenékig tejfel, ugyanis az önmagammal történő találkozáshoz nagyban hozzájárult a sajnos mindenki számára ismert világjárvány beköszönése, ami egy csapásra megváltoztatatott mindent. Mivel a turisztikában és a fitness szakmában dolgoztam, úgy éreztem kicsúszott a lábam alól a talaj, muszáj volt leülnöm az ágy szélére és elgondolkodnom, vajon mi legyen a következő lépés?.

A webdesign és kódok rengetegében megtaláltam az utam, amiról nem szeretnék letérni!

Hol tanultam és mit?

Az úgy indult, hogy pár éve megismerkedtem olyan egyszerű weboldal sablon készítőkkel, amikkel minimális tudással és egy kis számítógépes ismerettel összektattingtahattam oldalakat.

Igazából már akkor éreztem, hogy ez nem lesz jó, hiszen nem az én kezemben van az irányítás. Hogyan szabhatnám ezt teljesen magamra? Az a rengeteg felesleges kódrészlet, a sok frissítés utáni széthullás, az apróságok beállításával átküzdött esték arra késztettek, hogy állj! Ez így nem lesz jó.

Ekkor jött a felismerés, hogy én ezt jól akarom csinálni és nem csak csinálgatni. Érteni szeretném mi, miért és hogyan történik. Szeretnék stabil oldalakat készíteni és nem olyat amit egy lakáson áthatoló huzat is összedönt.

Egy jó pár napos gondolkodás után beiratkoztam az OWT kurzusára, ahol amit lehetett megcsináltam, tanultam a kritikákból még ha néha nem is mindig esett jól a kis lelkemnek, de ez volt az, amire szükségem volt!

A tanfolyam végén jött a lehetőség és jelentkezhettem egy mentor programba, ahol az eddigieket összegyúrva továbbvittük, pontosíthattuk és kibővíthettük a tanultakat.

A weboldalkészítés szerteágazó világa véglegesen beszippantott, célokat adott, így jött az elhatározás, hogy szabadúszóként dolgozhassak.

Ugye ha beindul a lavina, akkor már nincs megállás. Az a helyzet, hogy a frontend rész, a kódokkal való alkotás magával sodort, így hát hajrá tovább, párhuzamosan Emese, egyik oktatónk frontend tanfolyamait is elkezdtem. Az alap HTML és CSS nyelvek mellett a PHP és JS bővebb szintű ismerete is terítékre került!

Mindezek mellett a Udemy online felületén is beneveztem pár tanfolyamra, és folyamatosan bújom a témával foglalkozó oldalakat is.

Mi a hobbim?

Minden ami weboldalkészítés és edzés, hiszen amikor nem a gépnél ülök, akkor fitness edzőként is funkcionálok. Ez a két tevékenység minden téren kiegészíti egymást, így nagyon örülök, hogy ezek irányába sodort az élet.
Mindemelett nagyon szeretek túrázni, a természetben lenni, olvasni, társasjátékozni, a családdal, barátaimmal lenni és jó sokat nevetni.