A történetem

Amikor megismerkedsz egy új dologgal két irány lehetséges. Vagy megragad benne valami és minél többet akarsz megtudni róla, vagy ahogyan jött úgy el is felejted. 

A weboldalkészítés már az jó pár évvel ezelőtt beszippantott, de sem alkalmam, sem időm nem volt elmélyülni benne olyan mértékig, amennyire én szerettem volna.

Őszinte leszek. Eleinte én is inkább a könnyebbik oldaláról próbáltam megközelíteni a dolgokat, és a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban weboldalt készíteni. Mindenképpek hasznos tapasztalat volt, mert ráébresztett, hogy hogyan nem szeretnék ezután dolgozni. Egyszerű sablon készítőkkel, kódolói tudást mellőző alkalmazásokkal próbálkoztam, de nem voltam nyugodt. Nagyon zavart, hogy mélyebb tudás nélkül nem tudtam azt a minőséget nyújtani amit szerettem volna.

Hogyan lettem webdesigner?

A döntés meghozatalában, hogy szintet léphessek hozzájárult a sajnos jól ismert világjárvány beköszönése, ami egy csapásra megváltoztatatott mindent. Mivel a turisztikában és a fitness szakmában dolgoztam, egyik napról a másikra lettem munkanélküli. Az elhatározás megszületett, ami el kellett dönteme, hogy vajon mi legyen a következő lépés.

Szilasy Imola weboldalkészítés

Hol tanultam és mit?

Egy jó pár napos gondolkodás és utánajárás után beiratkoztam az OWT Prémium plusz kurzusára. Mivel nagyon érdekelt a téma, ezért rengeteg órát töltöttem el tanulással. Teljesen az alapoktól indultunk el és olyan szintre érkeztem, aminek gondolatát évekkel ezelőtt csak elhessegettem magamtól. Az itt megszerzett biztos alapokkal felvételiztem egy több hónapos webdesigner mentor programba, ahol az eddigieket összegyúrva továbbvittük, pontosíthattuk és kibővíthettük a tanultakat.

Ugye ha beindul a lavina, akkor már nincs megállás. A frontend fejlesztés, a kódokkal való alkotás magával sodort, így a sikeres vizsga után, Pócsik Emese frontend tanfolyamaiba is belevágtam. A HTML , CSS mellett tudásom PHP és JS ismeretekkel is bővült.

Az OWT-n és Emesétől tanultak egyszerre döbbentettek rá arra, hogy  miért nem hagyott nyugodni sosem az érzés, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni. A tanultak összeértek, az érzés kiteljesedett. Megtaláltam az utam! Az öröm, hogy a hozzám fordulóknak már valódi segítséget nyújthatok leírhatatlan és folyamatosan motivál.

A tanulásnak azonban sosincs vége.  A webesigner, frontent fejlesztés világa kimeríthetetlen, és már azt kívánom, bárcsak több mint 24 órából állna egy nap, hogy minden ami érdekel a témában annak utánajárhassak.

Mi a hobbim?

Minden ami weboldalkészítés és edzés, hiszen amikor nem a gépnél ülök, akkor fitness edzőként is funkcionálok. Ez a két tevékenység minden téren kiegészíti egymást, így nagyon örülök, hogy ezek irányába sodort az élet.
Mindemelett nagyon szeretek túrázni, a természetben lenni, olvasni, társasjátékozni, a családdal, barátaimmal lenni és jó sokat nevetni.