Rólam

Amikor megismerkedsz egy új dologgal két irány lehetséges. Vagy megragad benne valami és minél többet akarsz megtudni róla, vagy ahogyan jött úgy el is felejted. 

A weboldalkészítés már az első perctől kezdve beszippantott, így nem is volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb, de ez lesz az én utam.

Szilasy Imola weboldalkészítés

Őszinte leszek. Eleinte én is inkább a könnyebbik oldaláról próbáltam megközelíteni a dolgokat, és a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban weboldalt készíteni. Mindenképpen hasznos tapasztalat volt, mert ráébresztett, hogy hogyan nem szeretnék ezután dolgozni. Egyszerű sablon készítőkkel, kódolói tudást mellőző alkalmazásokkal próbálkoztam, de nem voltam nyugodt. Nagyon zavart, hogy mélyebb tudás nélkül nem tudtam azt a minőséget nyújtani amit szerettem volna.

Az elhatározás

A világjárvány beköszönése egy csapásra megváltoztatatott mindent. Mivel a turisztikában és a fitness szakmában dolgoztam, egyik napról a másikra kellett rádöbbennem, hogy minden ami addig volt, szertefoszlott. Nem kis lelki vívódás után az erősebbik énem került felszínre, és meghoztam a döntést. Már tudtam, hogy merre megyek tovább. Webdesigner leszek!

Hol tanultam és mit?

Egy jó pár napos gondolkodás és utánajárás után beiratkoztam az OWT kurzusára. Mivel nagyon érdekelt a téma, ezért rengeteg órát töltöttem el tanulással. Teljesen az alapoktól indultunk el és olyan szintre érkeztem, aminek gondolatát évekkel ezelőtt csak elhessegettem magamtól. Az itt megszerzett biztos alapokkal felvételiztem egy több hónapos webdesigner mentor programba, ahol az eddigieket összegyúrva továbbvittük, pontosítottuk és kibővítettük a tanultakat.

Ugye ha beindul a lavina, akkor már nincs megállás. A frontend fejlesztés, a kódok magukkal sodortak, így a sikeres vizsga után Pócsik Emese frontend tanfolyamaiba is belevágtam. A HTML, CSS mellett tudásom PHP és JS ismeretekkel is bővült.

Az OWT-n és Emesétől tanultak egyszerre döbbentettek rá arra, hogy miért nem hagyott nyugodni sosem az érzés, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni. A tanultak összeértek, az érzés kiteljesedett. Megtaláltam az utam! Az öröm, hogy a hozzám fordulóknak már valódi segítséget nyújthatok leírhatatlan és folyamatosan motivál.

A tanulásnak azonban sosincs vége.  A webesigner, frontend fejlesztés világa kimeríthetetlen, és már azt kívánom, bárcsak több mint 24 órából állna egy nap, hogy minden ami érdekel a témában annak utánajárhassak.

Mi a hobbim?

Minden ami weboldalkészítés és edzés, hiszen amikor nem a gépnél ülök, akkor fitness edzőként is funkcionálok. Ez a két tevékenység minden téren kiegészíti egymást, így nagyon örülök, hogy végül ezek irányába sodort az élet.
Mindemelett nagyon szeretek túrázni, a természetben lenni, olvasni, társasjátékozni, a családdal, barátaimmal lenni és jó sokat nevetni.