Egyedi kalkulátor weboldalra

Ha látogatóidat egy vállalkozásodhoz kapcsolódó kalkulátorral segítheted a döntésük meghozatalában, akkor kár lenne lefelejteni a weboldaladról.

Mire is gondolok?

Tegyük fel, hogy fitness edzőként tevékenykedsz. Ott van máris a BMI kalkulátor, vagy a napi energiaszükséglet kiszámítása. Ezek mind nagyon hasznos információk lehetnek és igazából az egyszeri fejlesztés után működésük a továbbiakban neked semmibe sem kerül. Személyes adatok megadása nélkül, pillanatokon belül a képernyőre varázsolhatod a választ, ami még inkább segíti vásárlóid elköteleződését.

Hogyan kerülhet egy kalkulátor weboldaladba?

Első lépésként átbeszéljük a számítás módját, hogy milyen értékekre lesz szükségünk a végeredményhez. Ezt követően tisztázzuk, hogy ezek közül melyeket kérjük majd be a felhasználótól, és mik lesznek azok, amiket majd te szeretnél frissíteni, vagy megadni (pl.: egységárak).

A videón látható tűzifa kalkulátort nemrégiben készítettem. Az ehhez szükséges adatok a következők voltak:

  • A tűzifa egységára*
  • A kiszállítás költsége*
  • A rendelt tűzifa fajtája
  • Mennyisége
  • És a kiszállítás helye

Mindemellett fontos volt tudnom, hogy egy fuvarral maximálisan mennyi tűzifa szállítható házhoz.

*A wordpress kezelőfelületéről frissíthető adatok.

A kalkulátorokhoz nem használok felesleges bővítményeket. Mivel egyedi fejlesztés, így kinézetében is elképzeléseidnek megfeleleően kerülnek kialakításra, figyelve arra, hogy weboldalad sebességét ne befolyásolják.

Ha kipróbálnád élesben is, itt megtalálod.

Ha neked is van kalkulátor ötleted saját témádban, ami jól jöhet WordPress weboldaladra, ideje megvalósítani!

További cikkek ebben a témában: #egyedi-megoldások, #WordPress,

Szia!

Szilasy Imola vagyok, a webdesign és a frontend fejlesztés világában tevékenykedek. Köszönöm, hogy itt vagy, és elolvastad a blogomat!

Számomra a webdesign és fejlesztés nem csak munka, hanem egy véget nem érő utazás a kreativitás és végtelen lehetőségek világába. Blogposztjaim fő célja, az évek során összegyűjtött tapasztalataimat, hasznos tudásanyagokat és tippjeimet megosszam veled is.

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és remélem, hogy inspiráló és hasznos tartalmakat találsz! Ha segíthetek neked, keress bizalommal elérhetőségeim valamelyikén!