Céges e-mail cím beállítása Gmail fiókodhoz

Ha van tárhelyed, akkor bizonyára lehetőséged van céges e-mail cím létrehozására is. Ez egy olyan e-mail cím, aminek végződése a domain nevedhez köthető, az én esetemben például a hello@designzone.hu. Egy ilyen céges e-mail cím sokkal jobban passzol vállakozásodhoz, egységesebb és profibb hatást kelt, mintha a hagyományos gmail.com végződésű e-mail címről bonyolítanád le céges levelezésedet.

Céges e-mail cím beállítása Gmail fiókodba

Hogyan kerülhet a birtokodba egy céges e-mail cím?

Első lépésként lépj be a tárhelyedhez kapott admin felületre. Az ehhez szükséges felhasználónevedet és jelszavadat általában az előfizetés megkötésekor megadott e-mail címedre küldték ki.

Az admin felület fajtája sokféle lehet, én most a cPanel-t mutatom be, de ha neked nem ez van, biztos, hogy ott is hasonló menüpontokat szükséges majd keresned.

1. Lépj be a cPanel felületére, keresd meg az E-mail fiókok menüpontot

cPanel email fiókok kezelése

2. Kattints a +Létrehozás gombra

cPanel email fiók létrehozása

3. A tartománynál válaszd ki a domain címedet. Így fog végződni a céges e-mail címed. Amit a felhasználónévhez beírsz, az pedig az email cím eleje lesz. Pl.: hello, info, rendeles, ugyfelszolgalat stb. Majd válassz egy jelszót. Ha minden kész, hozd létre az e-mail címedet.

cPanel e-mail cím beállítása

4. Szép munka! Az email címeid listájában meg is jelenik majd. Nézzük hogyan tudod hozzákapcsolni ezt bármely Gmail fiókodhoz. Első lépésként kattints céges e-mail címed mellett található eszközök csatlakoztatása menüpontra!

cPanel eszközök csatlakoztatása

5. Az itt megjelenő adatokra és számokra szükséged lesz. Hagyd nyitva ezt az ablakot, majd lépj át gmail fiókodba, amelyből kezelni szeretnéd céges email címedet.

cPanel eszközök csatlakoztatása POP3 IMAP

6. Ha megnyitottad Gmail fiókodat, kattints a jobb felső sarokban lévő fogaskerékre, majd az összes beállítás megtekintése gombra

Gmail céges e-mail cím beállítása

7. Keresd meg a felső menüben a Fiókok és importálás menüpontot, majd görgess le az E-mailek ellenőrzése más fiókokban blokkig. Ezen belül kattints az E-mail fiók hozzáadása gombra.

Gmail fiókok és importálás

8. Írd be a céges e-mail címet amit a cPanelen belül létrehoztál, majd kattints a tovább gombra itt és következő felugró ablakon is.

céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz
céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz

9. Most lesz először szükséged az 5. pontban említett táblázat adataira. Írd be a felhasználónevedet pontosan úgy ahogyan a táblázatban van, valamint a jelszavadat amit a céges e-mail cím létrehozásánál kitaláltál. A POP szerver mellé írd be a bejövő kiszolgáló nevét(pl.: valami.designzone.hu), a legördülő menüből pedig válaszd ki mellette azt a számot, ami a táblázatban a POP3 felirat mellett található. A második pipa mindig legyen bent, a többi opcionális.

bejövő céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz

10. Szuper! Kész is a hozzákapcsolás. Most már ha valaki levelet küld neked a céges e-mail címedre, az mostantól ebben a Gmail fiókodban landol. Ha te is szeretnél céges-email-ről a Gmail-eden keresztül levelet küldeni, akkor haladj tovább.

kimenő céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz

11. Megint szedd elő a kis táblázatot az adatokkal és töltsd ki a megfelelő sorokat. Keresd ki az SMTP-szerver nevét (pl.: valaki.designzone.hu) és az SMPT mellett látható számot válaszd ki a Port legördülő menüből. A felhasználónév és jelszó amit az e-mail cím létrehozásánál megadtál (a táblázatban láthatod). Válaszd az SSL biztonságos kapcsolatot és kattints a fiók hozzáadása gombra.

kimenő céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz SMTP

12. Ha mindent jól töltöttél ki, akkor kapni fogsz egy e-mailt egy hitelesítő sorszámmal ebbe a Gmail fiókodba. Írd be a megfelelő helyre. Ne ijedj meg, eltelhet pár percbe mire megérkezik. Várj türelemmel. Ha megérkezett és beírtad, akkor kattints az ellenőrzésre.

kimenő céges e-mail cím beállítása Gmail fiókhoz megerősítő kód

13. Gratulálok! Mostantól hozzákapcsoltad céges fiókodat Gmail leveleződhöz. A céges e-mail címedről fogadhatsz és küldhetsz is e-mailt ebből a fiókodból. Ha levelet küldenél, akkor a levélírásnál a Feladó melletti legördülő menüben találod a céges e-mail címedet!

céges email cím kiválasztása Gmail

Ugye nem is volt olyan nehéz? 🙂 Ha elakadnál, írj nyugodtan, szívesen segítek!

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkek

Szükséged van egy weboldalra? Vedd fel velem a kapcsolatot! Írok neked!