Weboldalkészítés lépései

Amikor valaki weboldalt szeretne magának és ezzel kapcsolatban felkeres, szinte mindig az első kérdései között szerepel az, hogy mi lesz az első lépés?

Szeretem amikor valaki felteszi ezt a kérdést. Ebből is érzem, hogy érdeklődése részletekbe menő, gondolatban már szeretne részese lenni a megvalósítás folyamatának. A weboldalkészítés lépései egymásra épülnek, és egyik sem fontosabb mint a másik. Mindegyik egyformán lényeges ahhoz, hogy jó eredményeket érhessünk el.

pexels-picjumbocom-196655

Weboldalkészítés lépései pontról pontra szedve

Kapcsolódás

Első lépés, hogy eldöntsd hogyan szeretnéd megvalósítani az weboldalad. Elkészítheted saját magad is, ez is egy bármikor választható opció, megkérheted a szomszéd srácot, vagy ha felkérhetsz egy szakembert, aki ezzel kel és fekszik. Most az utolsó opciót fogom tovább részletezni.

Árajánlatkérés

Mivel egy fontos döntést hoztál, miszerint hajlandó vagy akár pénzt is befektetni leendő weboldalad elkészítésébe, teljesen érthető, ha kutakodni kezdesz, hogy a számodra ár-érték arányban a leginkább elfogadhatóbb ajánlatra bukkanj.

Tipp: árajánlatkéréshez érdemes minél részletesebben kifejteni mit szeretnél. Lehet, hogy neked egy kis kérésnek tűnik egy-egy megoldás, de a fejlesztés, ár és idő tényezőket nagyban befolyásolhatja. Aki meg sem kérdezi ki vagy te, mit szeretnél, ki a célcsoportod, stb.. azzal azt javaslom, hogy ne nagyon folytasd a folyamatot.

Ha szeretnél tőlem árajánlatot kérni, töltsd ki direkt neket készített részletes ajánlatkérő űrlapomat.

Szerződéskötés

Ha sikerült megegyezni az árról, határidőkről és feladatokról, mindenképpen javaslom, hogy egy szerződésbe is foglaljátok össze azt amiben megállapodtatok. A munka megkezdésekor bizonyos összegű előleg megfizetésére számíts, a többi részletet pedig majd a későbbiekben szükséges fizetned.  Ezzel biztosíthatjátok a korrekt munkakapcsolatot és sokkal könnyebben tisztázhatóak a későbbi félreértések is. Általában a fizetés több részletben történik.

Tipp: gyakori probléma, hogy a webes szakember akivel leszerződsz és te egymástól akár több száz km-re helyezkedtek el, így az aláírás elég nehézkesen megoldható. Ennek áthidalására már remek lehetőségek vannak, mint például az elektronikus szerződéskötés. Ilyen weboldal az eszerzodes.hu is.

Igényfelmérő konzultáció

Ezen érdemes mindent átbeszélni a weboldallal elérni kívánt céloktól kezdve a célcsoportod igényein át. Nem kell aggódnod, mert ha jó szakembert találtál, irányítani fogja a beszélgetést annak megfelelően, hogy minden számára szükséges információt megtudjon tőled az elérni kívánt végeredményhez.

A weboldalkészítés technikai lépései

  • Az információkból és alapos kutatás után a megbízott válallkozód elkészíti a weboldal strukturájának tervét, és veled egyeztetve létrehozza weboldalad végső kinézetének tervezetét. Ha rábólintasz akkor pedig mehet a fejlesztés.
  • Az általad átadott domain címre elkészíti oldaladat. A fejlesztésnél figyel arra, hogy weboldalad keresőoptimalizáláshoz szükséges legjobb alapokkal rendelkezzen (kellően gyors legyen, megfelelően tagolt és minél inkább feltérképezhető a keresőrobotok által)
  • Tartalmak feltöltése

Átadás

Ha minden a helyén van, a webes szakember átküldi a linket, betekintést ad neked elkészült weboldaladba. Megtanítja neked a kezelést írásos vagy videós formátumban.

Garancia

Az indulás után pár hétig még előfordulhatnak olyan hibák, amik a fejlesztésből adódan véletlenül benne maradtak a kódban, hiszen a webes szakember is emberből van. Ezt a legjobb helyeken még garanciában javítják.

Karbantartás

A weboldal firssítését, karbantartását bizonyos időközönként érdemes megcsinálni. Ha nem szeretnéd te magad véghez vinni, érdemes lehet azt a személyt megkérni, aki megalkotta az oldalt, hiszen ő az, akinek a kisujjában van annak kezelése. Erre külön szerződésben rögzített feltételekkel, eseti vagy havi díj megfizetése után van lehetőséged.

A weboldalakat én így készítem. Ha szeretnél velem dolgozni és lennének még kérdéseid, írj nekem a hello@designzone.hu e-mail címemre.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkek

Szükséged van egy weboldalra? Vedd fel velem a kapcsolatot! Írok neked!